Speel mee en win een (stukje) luchthavenpark

Stel je voor: een spelletje waarbij je 3 euro inlegt, en je telkens 1 euro overhoudt. Zou jij dat spel lang blijven spelen? Waarschijnlijk niet, want dat is zonde van je geld.

De overheid speelt dat spelletje echter al jaren met de luchthaven van Deurne: ze steken er 3 euro subsidies in en er komt 1 euro omzet uit. Helaas blijft het niet bij 3 euro, maar zijn er zo tientallen miljoenen aan belastiggeld verspeeld.

Wij vinden dat geen leuk spelletje.

De luchthaven is bovendien vooral een speelplein voor de superrijken, die er met hun privéjets opstijgen en landen. Meestal zelfs voor korte afstanden: in 2022 waren 72% van vluchten van en naar Deurne binnenlandse vluchten.

Het is een speelplein voor grote bedrijven zoals TUI, die met open armen worden onthaald om met hun grote vliegtuigen te landen en op te stijgen. Met veel geluidsoverlast voor de buurt tot gevolg.

Wij willen groen, een groot park voor ons allemaal. Waar we kunnen wandelen, picknicken en spelen. Waar de natuur vrij spel krijgt. Wat de buurt en de stad zal doen ademen.

Dat park hebben wij niet zelf bedacht: voor de luchthaven in 1923 opende, werd het gebied ingekleurd als groene zone. In 1963 schreef de toenmalige minister dat de luchthaven gesloten zou worden als de snelweg naar Zaventem voltooid zou zijn. In 1974 werd op de gewestplannen aangegeven dat hier een park zou komen. Het park kreeg zelfs een naam: het Jan Olieslagerspark, naar de Belgische vliegtuigpionier. Lees er alles over op Vliegerplein.

Dus, de vergunning van de luchthaven verlengen? Da’s valsspelen!

De overheid en de luchthaven van Deurne hebben lang genoeg met onze voeten gespeeld. Doe Deurne dicht en open dat beloofde park.

Laat van je horen en kom met ons ludieke spelletjes spellen op 14 oktober, tussen 14 en 17 uur. Je vindt ons aan de Luchthavenlei ter hoogte van de ALDI. Wie weet win jij wel een stukje van het nieuwe luchthavenpark!

Deze actie is aangevraagd bij de politie. Er wordt geen interventie verwacht. Neem dus gerust je familie, buren of vrienden mee. 

Laat weten dat je komt en deel het Facebook-evenement.